Доба війни: через російські обстріли у Харківській області більше 600 споживачів залишилися без газу (фото)

Фото: ХОВА

Минулої доби внаслідок російських обстрілів у Харківській області пошкоджені газорозподільчі мережі. Від газопостачання відключені 617 споживачів. Наразі постачання відновлено лише 14 з них.

Про це Харків Times повідомили у Міністерстві енергетики України.

Також на Харківщині внаслідок бойових дій «відключалася повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції 110 кВ та населеного пункту». Без електрики залишаються 650 абонентів.

«Ще 12 споживачів через обстріли залишилися без світла в іншому населеному пункті», – повідомили у Міненерго.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, минулої доби росіяни обстріляли з артилерії та мінометів більше 20 населених пунктів Харківської області. Села Гранів та Синьківка зазнали авіаційних ударів.

Ввечері вчора, 9 березня, у селі Волохівка Чугуївського району від російського обстрілу загинув літній чоловік, йому було 73 роки.

У ніч на сьогодні, 10 березня, у місті Богодухів росіяни обстріляли оздоровчий табір. Сталася пожежа, згорів мікроавтобус, пошкоджена одна з будівель.

«У ніч на 10 березня 2024 року російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними бпла типу «Shahed». В результаті бойової роботи збито 35 ударних дронів. Більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно із повідомленням Генштабу, на Куп’янському напрямку в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» минулої доби росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, за добу надзвичайники чотири рази гасили пожежі, викликані російськими обстрілами.

«У с. Нечволодівка Куп’янського району горіли трансформатор та трава, у м. Вовчанськ — торговельний павільйон, у с. Липці Харківського району — трава на відкритій території та у м. Богодухів — автівка», – йдеться у повідомленні.

А от у селищі Слатине Харківського району масштабну пожежу викликали дії місцевих мешканців – внаслідок випалювання ними чагарників вогонь перекинувся на приватний сектор.

«В результаті людської недбалості згоріли: покинутий будинок, господарча споруда, теплиця та суха трава на площі понад два гектари», – повідомили у ДСНС.

На пожежі постраждав чоловік 61 року, який намагався самотужки загасити вогонь. З опіками обличчя та рук його відвезли до лікарні. На гасіння цієї пожежі відволікалися три відділення ДСНС.

Загалом за добу надзвичайникам довелося гасити 62 пожежі в природних екосистемах. Вогнем випалено 50 гектарів сухої рослинності.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 24 одиниці вибухонебезпечних предметів.

За повідомленням ХОВА, впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 12,27 га території, знищили 323 вибухонебезпечні предмети.

З найбільш небезпечних громад області протягом доби були евакуйовані 15 дітей з родинами.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби росіяни продовжували обстрілювати Харківську область, вбивати її мешканців та руйнувати цивільні об’єкти. Знову близько 18 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів, чотири зазнали авіаційних ударів. Прикордонний Вовчанськ протягом дня потерпав від усіх видів озброєння, обстріли були постійними. Через влучання  FPV-дрону в цивільну автівку загинуло подружжя місцевих мешканців.